دانلود تحقیق در مورد موتورهای القائی با word
دانلود تحقیق در مورد موتورهای القائی با word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود تحقیق در مورد موتورهای القائی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد موتورهای القائی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد موتورهای القائی با word :
موتورهای القائی
مقدمه
در اکثر کارخانجات و صنایع در سراسر جهان از موتورهای القائی (اندوکسیونی) استفاده میشود، به خصوص در مواقعی که به موتور نسبتاً بزرگی نیاز داشته باشیم از موتورهای القائی سه فاز استفاده میگردد. این موتورها دارای مزایای زیر هستند.
الف: قابلیت اطمینان آنها زیاد است.
ب: ارزان هستند.
ج: ساخت آنها ساده است.
این موتورها را اصولاً فراریس در سال 1885 اختراع نمود اما نام تسلا که در سال 1886 تئوری این موتورها را بیان نمود بیشتر به چشم میخورد.
ساختمان موتورهای القائی CONSTRUCTION
موتورهای القائی سه فاز از دو قسمت اساسی تشکیل شدهاند:
الف: قسمت ثابت به نام استاتور
ب: قسمت دوار به نام رتور
استاتور موتورهای القائی سه فاز
استاتور این گونه ماشینها حاوی شیارهائی میباشد که درون آنها سیم پیچی سه فازی جاسازی شده و با توجه به نحوه این سیم پیچی، موتورهای القائی سه فاز دوقطبی، 4 قطبی 6 قطبی و ; حاصل میگردند.
فیالمثل میتوان گفت که در موتور 4 قطبی دو قطب مثبت (شمال) و دو قطب منفی (جنوب) وجود دارد.
رتور موتورهای القائی سه فاز
رتورهای متداول در این گونه ماشینها به قرار زیر است:
الف: رتور قفس سنجابی ساده
ب: رتور قفس سنجابی مضاعف
ج: رتور سیم پیچی شده
رتور قفس سنجابی ساده
متداولترین رتور برای موتورهای القائی سه فاز همین رتور قفس سنجابی ساده میباشد، زیرا شباهت زیادی به قفس سنجاب دارد. این گونه رتورها از میلههای مسی تشکیل شده که در شیارهای رتور جاسازی میشوند و همانطور که در شکل پیداست بدنه رتور (قسمت فلزی) که به صورت مورق ساخته میگردد نشان داده شده است.
رتور قفس سنجابی مضاعف
در برخی از موتورهای القائی سه فاز رتورهائی از نوع قفس سنجابی مضاعف وجود دارد و این گونه رتورها از دو سری میله تشکیل شدهاند.
الف: سری اول میلهها از نوع برنج بوده و در نزدیک سطح رتور تعبیه میشود و به میلههای خارجی موسوماند.
ب: سری دوم میلهها از جنس مس بوده و در زیر سری اول و در داخل شیارهای رتور نصب میگردند و به میلههای داخلی موسوماند.
باید خاطرنشان ساخت که:
الف: مقاومت میلههای برنجی یا میلههای خارجی (سری اول) از مقاومت میلههای مسی (سری دوم) بیشتر است.
ب: چون میلههای مسی یا میلههای داخلی (سری دوم) به هم نزدیکتر هستند لذا راکتانس نشتی آنها نسبت به میلههای برنجی (میلههای خارجی) بیشتر خواهد بود برای آنکه بهتر درک کنیم چرا رتور قفس سنجابی مضاعف مشخصه موتور را بهبود میبخشد به مطالب زیر توجه میکنیم:
الف: فرکانس جریان رتور در لحظات راهاندازی زیاد است (معادل فرکانس منبع تغذیه موتور) وقتی سرعت موتور زیاد شد فرکانس جریان رتور کم میشود (نزدیک صفر)
ب: در راهاندازی میلههای خارجی جریان بیشتری میکشند زیرا کل اَمپدانس آنها کمتر است و چون R در میلههای خارجی از X بیشتر است لذا ضریب توان مدار بالا است و ترکیبی از جریان زیاد و ضریب توان بالا گشتاور یا کوپل راهاندازی نسبتاً خوبی ایجاد میکند.
ج: در سرعتهای بالا تمامی جریان از میلههای داخلی عبور میکند و در فرکانسهای کم از راکتانس این میلهها میتوان صرفنظر کرد و مشخصه خوبی در سرعتهای بالا پدیدار میشود.
رتورهای سیم پیچی شده
در این گونه رتورها در شیارهای رتور سیم پیچ تعبیه شده است و میتوان در این گونه رتورها مقاومت خارجی از طریق حلقههای لغزان به سیم پیچهای رتور متصل ساخت و به این گونه مقاومتهای خارجی گاهی رئوستای حلقههای لغزان نیز گفته میشود.
در این گونه اتصالات به راحتی میتوان مقاومت رتور را تغییر داد و مشخصه جالبی در لحظات راهاندازی و بهرهبرداری از ماشین بدست آورد.
در شکل زیر شمای ساده این گونه رتورها را نشان میدهد و باید در این گونه رتورها نکات زیر را به خاطر داشت.
الف: سیم پیچ این گونه رتورها نیز باید سه فاز باشد
ب: تعداد قطبهای حاصله از این گونه سیم پیچ باید با تعداد قطبهای حاصله در استاتور مساوی باشد.
ج: تعداد شیارهای رتور و استاتور باید یکسان باشند.
مفاهیم میدان گردنده ROTATING FIELD CONCEPT
قبل از اینکه وارد تئوری مربوط به عملکرد موتورهای القائی سه فاز گردیم باید درباره مفاهیم میدان گردنده صحبت کنیم. برای درک بهتر استاتور را در نظر میگیریم که به صورت دو قطبی سیم پیچی شده است (شکل الف) ولتاژهای اعمال شده به هر فاز استاتور نیز در این شکل نشان داده شده است. در شکلهای a، b، c و d استاتور را همراه با میدان مغناطیسی حاصله در زمانهای مختلف نشان دادهایم و این میدانها مربوط به زمانهای تا در شکل (ب) میباشد.
در این بحث فرض بر آن است که نحوه اتصال سیم پیچ سه فاز استاتور به صورت ستاره (Y) باشد یعنی سرهای ، ، به هم متصلاند و سرهای A، B و C ترمینال خروجی ماشین را تشکیل میدهند.
در اینجا متذکر میشویم که هر گاه مثبت باشد به معنی آن است کـهA نسبت به مثبت است یعنی جریان از A وارد صفحه کاغذ شده و از خارج میگردد.
زمانهای تا در (شکل ب) طوری انتخاب شدهاند که تحلیل مسأله را ساده سازند تا میدان گردنده بهتر تفهیم گردد.
در زمان ، و مثبتاند و ماکزیمم منفی است در اینجا حالت جهت جریان در سیم پیچها مطابق شکل a بوده و میدان دو قطبی مطابق شکل a خواهد بود (با استفاده از قانون دست راست).
در زمان ، ماکزیمم مثبت است و منفی هستند و این حالت مترادف با جابجائی 60 درجه الکتریکی است. جهت جدید جریانها و میدان گردنده در شکل b رسم شدهاند میبینیم که میدان گردنده نیز 60 درجه در جهت عقربه ساعت (CW) نسبت به وضعیت چرخیده است. البته اگر استاتور 4 قطبی فرض میشود میدان 30 درجه میچرخید ولی در شکل الف فقط سیستم دو قطبی را مد نظر داشتهایم
کاربرد هیدرولیک و پنوماتیک
سیستم هیدرولیک در موارد زیر کاربرد دارد
1 در صنعت کشاورزی : که کشاورزدر ضمن راندن تراکتور می تواند
از توان سیال استفاده کند و همچنین در دستگاه های نظیر خرمن کوب وکمباین
وکلوخ شکن و میوه چین و ماشین حفاری و بیل مکانیکی
2 در خودرو سازی : تر مز هیدرولیک و فرمان هیدرولیک و تنظیم پنوماتیکی صندلی و همچنین در مراحل ساخت بدنه و شکل دادن به ورق خودرو که از پرسهای با تنهای مختلف استفاده می شود
3 در صنا یع هوای خلبان با کمک این سیستم ارابه های فرود و شهپرها و سکانهای عمودی وبالا برها و با لچه ها را مهار می کند و بدنه هوا پیما هم با پرسهای کششی ساخته می شود
و جالب است که برای تست اینکه بدانند بدنه هواپیما سوراخ نشده باشد فشار باد را بین جداره های بدنه قرار میدهند در صورتی افت فشار داشتیم می فهمیم که جای از بدنه سوراخ است
تست هواپیما عبارتند از:
1تست باد چرخها که 300 بار فشار است
2تست کلیه سیستم هیدرولیک هواپیما
3 تست بدنه هواپیما
4 دستگاه میول که برای تست هیدرولیک هواپیمای F14
4.صنایع دفاعی : در هدایت تانک نفر بر و هدایت موشک و در ناوها هدایت ناو و ;
5صنایع غذای: کنسرو سازی و ظروف یکبار مصرف و ;
6 صتایع چوب : برش الوار و پردا خت سطوح مبلها
7 جا به جای مواد (لیفتراک و جرثقیل و .)
8ماشین تراشکاری و CNC و نظیر این دستگاه ها
9صنایع دریای : بالا کشیدن تور از آب و کشیدن کشتی به ساحل و ;;
10 معدن : در ماشینهای معدن
11 در صنایع بسته بندی : پر کن شیشه ها ی نوشابه و ماشین چسب زنی و لفاف پیچی
12 کا غذ سازی : در این صنعت خمیر کاغذ باید از غلتک ها بگذرد و مهمترین هیدرولیک و پنوماتیک تنظیم غلطک ها است
13 صنعت نفت : پالا یشگاه ها
14 صنایع پلاستیک
15 صنعت چاپ :
16 راه آهن : تر مز قطارودر بهای اتوماتیک جدید
17 لاستیک :
18 . صنعت فولاد : فشار زیاد برای کشش آهن و یا فلز دیکر و تخلیه کوره ها که در ذوب آهن و فولاد مبارکه و.. شاهد آن هستید
19 . نساجی
می خواهم که درباره سیستم هیدرولیک و پنوماتیک که یک سیستم تقریبا ناشناس است برای شما بنویسم .
اول از سیستم پنوماتیک می نویسم قطعات آن عبارت است از:
1کمپرسور باد : که دارای مخزنی است که با مکیدن هوا داخل خود هوا را ذخیره میکند درست مانند کپسول گاز اما با این تفاوت که درون کپسول گاز گازمتان است ولی در کمپرسور هوا است شاید شما کمپرسور هوا را در آپاراتی ها دیده باشید ممکن است که با استفاده از برق یا موتور دیزل یا موتور بنزینی هوا درون آن ذخیره گردد
2 سیلندر پنوماتیک:برای اینکه یک حرکت خطی یا دورانی را داشته باشیم از سیلندر استفاده می کنیم هیدروصنعت امین سالیان متمادی است که در امر تهیه و توزیع لوازم هیدرولیک فعالیت دارد. خوشحال خواهیم شد، اگر بتوانیم در تامین اقلام مورد نیاز واحدهای تولیدی و صنعی خدمتی انجام دهیم. افزون بر آن موجب امتنان خواهد شد که ما را مشاور امین در زمینه ی تهیه لوازم هیدرولیک و پنوماتیک محسوب کنید.
امروزه در بسیاری از فرآیندهای صنعتی ، انتقال قدرت آن هم به صورت کم هزینه و با دقت زیاد مورد نظر است در همین راستا بکارگیری سیال تحت فشار در انتقال و کنترل قدرت در تمام شاخه های صنعت رو به گسترش است. استفاده از قدرت سیال به دو شاخه مهم هیدرولیک و نیوماتیک ( که جدیدتر است ) تقسیم میشود
از نیوماتیک در مواردی که نیروهای نسبتا پایین (حدود یک تن) و سرعت های حرکتی بالا مورد نیاز باشد (مانند سیستمهایی که در قسمتهای محرک رباتها بکار می روند) استفاده میکنند در صورتیکه کاربردهای سیستمهای هیدرولیک عمدتا در مواردی است که قدرتهای بالا و سرعت های کنترل شده دقیق مورد نظر باشد(مانند جک های هیدرولیک ، ترمز و فرمان هیدرولیک و
حال این سوال پیش میاید که مزایای یک سیستم هیدرولیک یا نیوماتیک نسبت به سایر سیستمهای مکانیکی یا الکتریکی چیست؟در جواب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1طراحی ساده 2قابلیت افزایش نیرو 3 سادگی و دقت کنترل
4 انعطاف پذیری 5 راندمان بالا 6اطمینان
در سیستم های هیدرولیک و نیوماتیک نسبت به سایر سیستمهای مکانیکی قطعات محرک کمتری وجود دارد و میتوان در هر نقطه به حرکتهای خطی یا دورانی با قدرت بالا و کنترل مناسب دست یافت ، چون انتقال قدرت توسط جریان سیال پر فشار در خطوط انتقال (لوله ها و شیلنگ ها) صورت میگیرد ولی در سیستمهای مکانیکی دیگر برای انتقال قدرت از اجزایی مانند بادامک ، چرخ دنده ، گاردان ، اهرم ، کلاچ و; استفاده میکنند
در این سیستمها میتوان با اعمال نیروی کم به نیروی بالا و دقیق دست یافت همچنین میتوان نیرو های بزرگ خروجی را با اعمال نیروی کمی (مانند بازو بسته کردن شیرها و ;) کنترل نمود.
استفاده از شیلنگ های انعطاف پذیر ، سیستم های هیدرولیک و نیوماتیک را به سیستمهای انعطاف پذیری تبدیل میکند که در آنها از محدودیتهای مکانی که برای نصب سیستمهای دیگر به چشم می خورد خبری نیست. سیستم های هیدرولیک و نیوماتیک به خاطر اصطکاک کم و هزینه پایین از راندمان بالایی برخوردار هستند همچنین با استفاده از شیرهای اطمینان و سوئیچهای فشاری و حرارتی میتوان سیستمی مقاوم در برابر بارهای ناگهانی ، حرارت یا فشار بیش از حد ساخت که نشان از اطمینان بالای این سیستمها دارد.
کلمات کلیدی :